"Справа честі" Авакова продовжує сипатись: Суд пом'якшив запобіжний захід звинуваченій у причетності до вбивства Шеремета

Оскільки прокуратура досі не надала ніяких питомих доказів до причетності жодних фігурантів до організації вбивства журналіста, суд зі скрипом послаблює запобіжні заходи

Печерський суд Києва на засіданні 24 січня відпустив медсестру Яну Дугарь, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, під нічний домашній арешт, зазначають Патріоти України.

"Клопотання адвокатів задовольнити частково. Змінити застосований до підозрюваної Яни Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на домашній арешт в період з 20:00 до 7:00 наступної доби до 8 лютого", - постановив суддя Роман Новак.

Також Дугарь має здати на зберігання паспорти і носити електронний засіб контролю.

Захист підозрюваної просив змінити їй запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Адвокати стверджували, що підозра, яку висунули дівчині, необґрунтована, а ризиків, що вона буде переховуватись від слідства, немає.

Зокрема, йшлось про те, що протягом останнього місяця Дугарь завжди прибувала за повістками з Дніпропетровської області.

Також захисники вважають, що єдиний доказ причетності медсестри – експертиза – має ознаки фальсифікації.

Адвокати надали суду рецензію на висновок експертів. У цій рецензії зазначається, що дослідження, зокрема ходи, були проведені неякісно.

У свою чергу прокурор відповів, що рецензію писали люди, чиї свідоцтва судового експерта вже анульовані.

Прокурор наполягав, що підозра Дугарь обґрунтована. Він нагадав, що дівчина по телефону обговорювала з подругою "набір сапера", а також, що зберігала вдома 7 телефонів.

Правоохоронці вважають, що ці речі медсестра приховала від слідства.

Сама Дугарь попросила відпустити її під особисте зобов'язання, наголосивши, що через домашній арешт вона не отримує зарплату та не може здати іспити в університеті.

На прохання судді захист дівчини надав підтвердження того, що вона не встигла "закрити" сесію.

На питання судді Новака, що Дугарь планує робити, якщо її відпустять з-під домашнього арешту, дівчина відповіла, що працюватиме у військовій частині та здаватиме сесію.

Прокурор говорив, що у свідченнях свідків, які підтверджували алібі медсестри нібито є розбіжності.

Крім того, прокуратура наполягає, що Дугарь неодноразово самовільно відлучалась з місця служби і нібито могла вчинити так само у липні 2016 року, коли вбили Шеремета.

Крім того, прокурор звернув увагу, що Дугарь має чоловіка – громадянина Іраку, і тому нібито може втекти.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...