"Справа Гладковського": НАБУ оголосило підозру колишньому заступнику міністра оборони

Ексзаступнику міністра оборони і колишньому директору департамента військово-технічної політики розвитку озброєння та військової техніки Міноборони повідомили про підозру у корупційному злочині, повідомляють Патріоти України з посиланням на НАБУ.

За версією слідства, колишній заступник міністра оборони і директор зазначеного департаменту в змові з ексзаступником секретаря РНБО організували закупку у 2017 році вантажних автомобілів за цінами, які перевищують передбачені бюджетом.

Виробником і постачальником автомобілів виступила компанія, афільована з чиновником РНБО. Попри те, що транспортні засоби не відповідали вимогам уряду, компанія все одно отримала держзамовлення.

При цьому виробникові висунули умову, що автомобілі повинні бути доведені до рівня локалізації (обсяг робіт по створенню транспортного засобу безпосередньо в Україні з метою підтримки вітчизняного виробника) не менше ніж 20% до кінця 2017 року. Окрім того, рівень локалізації мав збільшуватися до 30% протягом трьох років.

Компанія-виробник погодилася на ці умови, але, як з’ясувало слідство, витрати по збільшенню рівня локалізації вона незаконно переклала на бюджет.

Контракт між компанією і Міноборони передбачав часткову передоплату і фіксував неможливість перегляду ціни. Таким чином постачальнику автомобілів пред'явлено незаконну переплатилу 17,44 млн грн.

На вручення підозри колишнім високопоставленим чиновникам Міноборони вже відреагував Офіс президента.

«Після приходу до влади команда президента ліквідувала штучно створені обмеження для роботи НАБУ, зокрема – політичні. Тепер організація починає показувати результати. Всі мародери, які обкрадали армію, будуть покарані», – йдеться в повідомленні ОП у соцмережах.

Водночас пресслужба Вищого антикорупційного суду повідомляє, що колишньому заступнику голови Міноборони вчора було обрано запобіжний захід у виді застави в розмірі 168 тис. 160 грн.

Нагадаємо, НАБУ вже розслідує справа, де фігурує колишній заступник міністра оборони. Розслідування стосується закупівель палива для потреб Міноборони за завищеними цінами.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...