Справа Гонгадзе в глухому куті: Пукач, завдяки Савченко, збирається на волю, на нього чекає особняк у Криму

Те, що головний фігурант справи, котрий так і не виказав замовника, знайшов прихисток під "крильцем" російських окупантів, говорить само за себе, як і про те для кого майор Мельниченко писав Кучму

Ігор Таран, таємний свідок у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе розповів, що засуджений у справі Олександр Пукач скоро може вийти на свободу. Про це чоловік заявив в інтерв’ю виданню Liga.net, зазначають Патріоти України.

“Пукача затримали в 2009 році. Але більшу частину часу він провів не в колонії, а в СІЗО. І зараз продовжує там знаходитися. За «Законом Савченко», рік у СІЗО дорівнює двом рокам в колонії. Таким чином, загальний термін “відсидки” вже перевищив 15 років. Це рубіж, який з урахуванням інших факторів – інвалідності і віку дозволяє його адвокатам просити суд про дострокове звільнення вже в цьому році”, – сказав Таран.

Крім цього, за словами свідка, на Пукача вже чекає куплений особняк на південному березі Криму. На питання журналіста про те, звідки у нього така інформація, Таран відповів, що йому “розповіли небайдужі люди”.

Нагадаємо, що Георгій Гонгадзе, який писав про владу за часів президента Леоніда Кучми, був убитий в 2000 році. Його тіло без голови знайшли в лісі, неподалік від Києва, через два місяці після його зникнення.

У 2008 році за вбивство журналіста були засуджені Валерій Костенко і Олександр Попович.

Колишній генерал-лейтенант міліції Олександр Пукач був засуджений за вбивство Гонгадзе у 2013 році — його засудили до довічного ув’язнення. У вересні минулого року Пукач подавав касацію з проханням змінити довічний вирок на 15-річний термін.

В листопаді колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка заявляв, що замовники вбивства Гонгадзе вже навряд чи будуть знайдені.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...