"Справа на 33 зуби. Баканове, лови!": Чорновол подала в СБУ заяву про держзраду Богдана (документ)

На думку екс-нардепа, державна зрада Андрія Богдана полягає в тому, що він, працюючи в уряді Азарова, "організував розтрату коштів держбюджету в розмірі 3 млрд грн в інтересах Міністерства Оборони РФ".

Тетяна Чорновол. Фото: РБК.

Колишня депутатка Тетяна Чорновол написала в СБУ заяву про те, що очільник Офісу президента Андрій Богдан під час роботи в уряді Азарова здійснив державну зраду. Про це вона повідомила в Facebook, інформують Патріоти України.

"Справа на 33 зуби Богдана. Баканов, лови! Віднесла Баканову (СБУ) заяву про злочин Андрія Богдана, що має ознаки державної зради (ст.111 КК України)", - написала Чорновол. На її думку, державна зрада Богдана полягає в тому, що він, працюючи в уряді Азарова, "організував розтрату коштів державного бюджету в розмірі 3 млрд грн в інтересах Міністерства Оборони РФ".

"Наслідком злочину Богдана стало фінансування з бюджету України Збройних Сил ворога в період його підготовки до нападу на Україну, окупації та анексії Криму (адже 36 млн грн на рахунок МО РФ було перераховано в 2013 році). Це якраз підслідність СБУ", - вважає Чорновол.

Богдана колишня депутатка називає організатором цього злочину. А його замовником, на думку Чорновол, є колишній заступник голови Адміністрації Президента часів Януковича Андрій Портнов. "Так, зізнаюся, я підкидаю дрова у вогонь конфлікту між "любим другом" Зеленського - главою СБУ Бакановим і керівником Офісу Президента - Богданом", - додала Чорновол.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...