Справа навіть не в "умілих" скрепних будівельниках: Вчений розповів, чому Керченський міст перетвориться на руїни

Міст через Керченську протоку, зведений окупантами, може бути зруйнований в разі землетрусу. Про це попередив вчений, заступник директора Інституту геофізики імені Суботіна НАН України Олександр Кендзера, повідомляють Патріоти України.

За його словами, прямо під Керченським мостом проходить межа розділу двох тектонічних плит, які можуть зміщуватися і провокувати появу землетрусів. І на тлі підземних поштовхів міст, який звели російські окупанти через Керченську протоку, може зруйнуватися.

"Сейсмічні дослідження дозволяють прогнозувати ситуацію в разі землетрусів в місцях житлових будинків та інших об'єктів, включаючи міст, який з'єднує Крим і Росію. Прямо під ним проходить межа розділу двох тектонічних плит. Очевидно, що ці плити можуть зміщуватися або повертатися. При цьому виникають досить сильні землетруси. Підземні поштовхи, які були в Анапі, якраз показують активні структури, на яких теж можуть виникати досить сильні землетруси", - підкреслив Олександр Кендзера в спілкуванні з журналістами.

Джерело: Крим.Реалії

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: