Справа навіть у не в грошах: Фейгін пояснив, чому в Росії стало менше охочих йти на війну проти України

Кремль змушений підвищувати виплати контрактникам, щоб вони воювали проти України. Справа в тому, що росіяни, які пішли в найманці через гостру потребу в грошах, вже або "двохсоті", або "трьохсоті", передають Патріоти України.

Ресурс держави-агресора в живій силі знижується. На думку російського правозахисника Марка Фейгіна, потенційні окупанти вже краще розуміють реалії "СВО" і знають про високий ризик загинути. Цю тему опозиціонер прокоментував в інтерв'ю OBOZ.UA.

"Ті, хто бажав, хто відчував гостру потребу в грошах, уже загинули чи понівечені. Безперечно, ресурсний потенціал [Росії] знижується", – заявив Фейгін. У великих містах РФ знайти найманців ще складніше, тому що відповідну зарплату мешканці можуть знайти і так.

"Плюс це пов'язано із ризиком смерті. Понад два з половиною роки минуло, люди повертаються та розповідають, що там відбувається, вже не з пропагандистської передовиці, а реальні люди. Вони розповідають, що це не рибалка, не розвага, що люди там дохнуть як мухи. Ось і доводиться стимулювати грошима. Які ще є стимулятори? Нову мобілізацію оголосити? А якщо не підуть, а якщо обуряться?" – сказав Фейгін.

Відповідаючи на запитання про те, куди рухається весь процес, правозахисник вказав на важливість військової допомоги Україні від Заходу. "Що стосується прогнозу загалом, то всі чекають на вибори у США, хто переможе – [Дональд] Трамп або [Камала] Харріс. Цей політичний чинник вплине і на військові обставини", – підсумував він.

Бої в Курській області РФ: У Курчатові, де знаходиться АЕС, вночі чули непоодинокі вибухи. Повідомлялося про ракетні атаки. Росіяни панікують через загрозу "другого Чорнобиля"

середа, 7 серпень 2024, 7:21

: У місті Курчатов Курської області РФ увечері у вівторок, 6 серпня, пролунали вибухи. Звук був чутний у районі, де розташована Курська АЕС, повідомили російські Telegram-канали. . Так, у соцмережі з'явилися ролики із камер відеоспостережень. На них о...

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...