Справа не лише в буферній зоні: Романенко пояснив, що дала Україні операція в Курській області

Україна, розпочавши операцію в Курській області Росії, хотіла не лише створити буферну зону – це було тільки одне із завдань. Наші воїни також зірвали наступальні дії противника на Сумщині та змусили росіян перекинути сили з інших фронтів, передають Патріоти України.

Впевненість у цьому висловив генерал-лейтенант Ігор Романенко. В інтерв'ю OBOZ.UA ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ високо оцінив результати Сил оборони на Курщині.

"Нашою метою було не лише формування буферної зони. Перша мета – зірвати наступальні дії противника на Сумщині. Нашому Головному управлінню розвідки вдалося заволодіти двома планами наступу Росії: на Харківщину й на Сумщину.

Ми бачили, як це відбувалося на Харківщині. Щоб не чекати повторення на Сумщині, було проведено операцію в Курській області", – вважає експерт.

Друга мета – досягти перекидання окупаційних військ з інших напрямів, насамперед зі східного.

"Це завдання теж було виконане – 15-20 тисяч особового складу противник перекинув. І лише третє завдання – формування буферної зони", – сказав генерал-лейтенант.

Він зазначив, що противник зі свого боку будує власні плани, "тому створює угруповання, яке перевищує наше, і веде контрнаступальні дії".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...