Справа не лише в економіці: В ISW назвали справжню мету атак Росії на припортову інфраструктуру України

Російська армія завдає ударів по припортовій інфраструктурі України, щоби підірвати підтримку з боку Заходу та перешкодити здатності держави економічно вижити під час війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Російські війська продовжують регулярні атаки на українські порти, вбиваючи людей та знищуючи цивільні кораблі. Ультранаціоналістичні блогери з РФ реагують на удари риторикою, що підтримує наративи Кремля, спрямовані на підрив довіри до зернового коридору, а також намагаються виправдати ці атаки.

Зазначається, що росіяни прямо закликали до подальших ударів по українській зерновій інфраструктурі, цивільних суднах у портах та інших цілях, які б іще бсильніше погіршили економічний потенціал України.

"ISW нещодавно оцінив, що російські удари по цивільних суднах та іншій інфраструктурі зернового коридору майже напевно спрямовані на те, щоб підірвати впевненість Заходу у здатності України підтримувати та захищати коридор, вплинути на поточні дискусії Заходу щодо довгострокової підтримки України та перешкодити здатності України економічно вижити під час війни", – йдеться у звіті аналітиків.

"Пам'ятаєте історію п'ятирічної давнини?": Кадиров хоче підкорити собі Дагестан, - Медуниця

вівторок, 15 жовтень 2024, 12:12

Олег Медуниця, керівник проєкту "Антиімперський блок народів", зазначив, що 5 років тому Кадирову вдалося приєднати до Чечні частину Інгушетії, на що Москва ніяк не відреагувала. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Влада Р...

Цифра може здивувати: У Раді розповіли, скільки мобілізованих потрапляє на фронт в Україні

вівторок, 15 жовтень 2024, 11:30

Після мобілізації безпосередньо на лінію фронту потрапляє лише 10-15% новобранців, вважає член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Олександр Федієнко. Парламентарій заявив, що дефіцит є не тільки на бойових, а й на тилових п...