Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок, 7 травня, передають Патріоти України.

«Усе, що він [ворог] відчуває, це хвилювання, що міст може банально не витримати. Іноді цю інформацію підтверджують їхні пабліки», — зазначив Плетенчук.

За його словами, українська сторона неодноразово заявляла, що після вдалої операції СБУ і ВМС з ураження опори мосту експлуатація залізниці в повному обсязі неможлива.

Однак Плетенчук додав, що росіяни можуть використовувати Кримський міст для перекидання особового складу або деякого озброєння. «Оперативно-тактичний ракетний комплекс типу Іскандер теж може проїхати мостом, але ешелон з броньованою технікою там не спостерігався дуже давно», — сказав речник.

6 травня видання The Independent із посиланням на супутникові знімки повідомило, що Росія припинила постачати зброю для забезпечення своїх військ на фронті через Кримський міст.

"Світ може зупинити терор. Два Patriot принципово змінять ситуацію": Зеленський відреагував на удар окупантів по базі відпочинку на Харківщині

неділя, 19 травень 2024, 15:55

Президент Володимир Зеленський відреагував на чергову атаку по Харківщині 19 травня, внаслідок якої, за останніми даними, загинули п'ятеро людей, зокрема – вагітна жінка. Ворог завдав удару по місцю літнього відпочинку у Малоданилівській громаді Харків...

Для окупантів ця втрата - безповоротна: ВМС України знищили російський корабель "Ковровець"

неділя, 19 травень 2024, 14:18

У ніч проти 19 травня Сили оборони України знищили морський тральщик ЧФ РФ проєкту 266-М "Ковровець". Про це повідомила пресслужба ВМС України, передають Патріоти України. "Військово-морські сили ЗС України разом з побратимами продовжують наближати нас...