Справа не у браку рішучості чи юридичних аспектах: Лондон не дозволить Києву бити ракетами по РФ без погодження з Білим домом. Британська The Times назвала причину

За словами журналістів, Лондон припускає, що Вашингтон дасть "зелене світло" на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, проте в Білому домі ще є розбіжності з цього питання.

Ракета Storm Shadow, фото

Велика Британія не стане дозволяти Україні бити далекобійною по Росії зброєю без США. Про це пише видання The Times, передають Патріоти України.

Головна проблема полягає в тому, що Storm Shadow в ході російсько-української війни, використовують американську систему навігації, оскільки російські засоби електронної боротьби досить успішно глушать та викривлюють сигнал GPS, первісно закладену британцями у цей тип ракет, і на що згода США не потрібна.

Повідомляється, що Лондон припускає, що Вашингтон дасть "зелене світло" на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, однак у Білому домі ще є розбіжності з цього питання.

У матеріалі йдеться про те, що президент України Володимир Зеленський закликав Велику Британію та США подолати свій "страх" і проявити рішучість.

Також змінити своє рішення зажадали 5 колишніх міністрів оборони, а також експрем'єр. Вони закликали главу британського уряду Кіра Стармера діяти в односторонньому порядку. В іншому разі це додасть впевненості президенту РФ Володимиру Путіну.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...