Справа не у наступі як такому: Експерт розповів, навіщо РФ стягує війська до кордону з Україною

Зосереджуючи війська та техніку біля українських кордонів, Росія хоче закрити енергетичні питання. Кремль чинить тиск як на Київ, так і на Євросоюз. Про це в етері «України 24» розповів військовий експерт Анатолій Кравчук, передають Патріоти України.

Експерт нагадав, що росіяни влаштували енергетичну кризу в Європі з газом. І вони почали тиснути на Україну, погрожуючи її окупувати. Кравчук вважає, що для Європи окупація України також несе ризики. Це буде потужний регіон небезпеки, який загрожуватиме і Європі.

Він нагадав, що навесні цього року Росія вже використала сценарій тиску, коли зосередила свої війська біля українських кордонів. Захід тоді вперше оперативно відреагував. «Я дуже сподіваюся, що зараз Захід введе ті ж інформаційні дії, це проведення потужної інформаційної кампанії проти Росії… Я сподіваюся, що вони досягнуть своєї мети, і Росія так і залишиться на рівні демонстраційних дій і не перейде до конкретних наступальних операцій», — сказав Кравчук.

Нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія розмістила біля кордонів України 115 тисяч військових. На думку західної розвідки, чисельність близько 175 тисяч.
На Заході припускають «високу ймовірність дестабілізації» України з боку Росії вже цієї зими. Кремль заперечує звинувачення у підготовці нападу на Україну. Нещодавно президент Путін заявив про активізацію сил НАТО біля російських кордонів.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...