"Справа не в тому...": Туск заявив, за якої умови Путін не напав би на Україну

Повномасштабного вторгнення агресорки Росії до України можна було б уникнути, якби європейські держави заздалегідь краще підготувалися. Тож сьогодні Європейському Союзу необхідно докласти власних зусиль, аби стати безпечним континентом. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє "Європейська правда", передають Патріоти України.

"Справа не в тому, що Україна повинна програти війну. Якби Європа була краще підготовлена, можливо, Росія не наважилася б напасти на нашого друга, яким є Україна", - заявив польський політик.

За його словами, зараз Європа має усвідомити, що може зробити більше у боротьбі зі злом. Як приклад, Туск згадав COVID-пандемію та наголосив, що то країни об'єдналися для боротьби з вірусом. Втім, повномасштабна російська агресія, каже Туск, - це зло, яке "небезпечніше за цей вірус".

"Маємо усвідомити, що ми можемо зробити більше у боротьбі зі злом, небезпечнішим за цей вірус", - сказав політик.

Прем'єр Польщі наголошує: коли йдеться про безпеку Європи, "тут немає місця для для суперечок і внутрішньої конкуренції".: "Європа буде безпечною за умови, що небо над Європою буде безпечним… Тут немає місця для суперечок і внутрішньої конкуренції", - сказав Дональд Туск.


Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...

Поперлись нагло, на авось: На Покровському напрямку ворог вирішив раптовим броньованим ударом пробити українську оборону (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:05

Російська окупаційна армія не припиняє атакувати на Покровському напрямку для захоплення нових територій. Ворог активно застосовує піхоту та бронетехніку. У свою чергу українські захисники завдають ворогові втрат і зривають спроби прорвати оборону, інф...