Справа про хабар людини Татарова: Депутат-"слуга" Трубіцин вірогідно незаконно втік за кордон, - ЦПК

Депутат Київради Владислав Трубіцин, скоріше за все, незаконно виїхав за кордон. Як повідомили депутати Київради, сьогодні, 18 травня, Трубіцина не було на засіданні.

"Де він, ніхто не знає, але, скоріше за все, за кордоном. І, вочевидь, незаконно, якщо він не попросив на це дозволу у прокурора САП", - зазначив співрозмовник у Київраді.

Як відомо, депутати хочуть зняти з посади голови комісії з підприємництва, як особу що звинувачується в корупції. Розглянути питання мають 25 травня.

У вівторок Трубіцин також не прийшов на засідання до Вищого антикорсуду.

У ВАКС мало відбутись чергове засідання за обвинуваченням депутата Київради Владислава Трубіцина та його спільників, яких рік тому викрили на ймовірному хабарі в 1,26 млн гривень.

Однак через неявку Трубіцина засідання зірвалось, повідомили в Центрі протидії корупції. При цьому ніхто із учасників не зміг сказати, де він, а його телефон - поза зоною досяжності. Наступного засідання судді визначаться із тим, чи накладати на Трубіцина грошове стягнення за неявку.

Нагадаємо, Трубіцина та ще пʼятьох його спільників звинувачують в організації корупційної схеми. За "щедрі пожертви", учасники кримінального провадження нібито надавали дозволи на розміщення мобільних точок торгівлі в семи районах Києва. Загальний розмір хабарів у цій схемі склав понад 1,2 млн грн.

Справу надіслали в суд у жовтні 2022 року. Підготовче провадження тривало майже пів року, і от на початку квітня її призначили до розгляду по суті. Наразі учасники виступають зі вступними промовами.

Наступне засідання призначили на 30 травня. За розглядом цієї справи будемо слідкувати дуже ретельно, з огляду на слова одного із фігурантів про ймовірне підпорядкування Трубіцина заступнику голови ОП Татарову.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...