Справа "Роттердам+": Київський суд дозволив затримати Дмитра Вовка

Відсутність відповідного судового рішення була перешкодою для того, щоб розшуком головного фігуранта справи зайнявся Інтерпол.

У четвер, 5 вересня, київським судом заочно арештований головний фігурант справи “Роттердам+” Дмитро Вовк. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє telegram-канал THE NEWSROOM, передають Патріоти України.

«Суд дозволив НАБУ затримати Вовка і доставити до суду для розгляду запобіжного заходу. Така процедура», – йдеться в повідомленні. Зазначається, що відсутність відповідного судового рішення була перешкодою для того, щоб його розшуком зайнявся Інтерпол.
Стверджується, що підозрюваний втік з України в Бельгію разом з родиною і шукати його потрібно саме там. Пізніше директор НАБУ Артем Ситник уточнив, що дозвіл на арешт Вовка дав Солом’янський районний суд Києва. “Суд дав дозвіл на його затримання”, – сказав він журналістам.
Він додав, що коли мова йде про міжнародний розшук, то питання про затримання і арешт розглядаються окремо. “На сьогоднішній день є рішення суду, яким надано дозвіл на затримання”, - додав він.
Ситник стверджує, що в даний момент Вовк ховається за кордоном, а рішення суду необхідно для запуску процедури міжнародного розшуку. У відповідь на питання про те, коли буде прийнято рішення про арешт, глава НАБУ сказав: “Це залежить від суду”.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...