"Справа Сенцова-2": Чекісти Путіна заявили про запобігання теракту в окупованому Сімферополі та арешт українського підпілля

Окупанти використовують ті самі заготівлі, котрими вони тероризували проукраїнське населення півострову від початку вторгнення.

"Внаслідок вжитих заходів затримано п'ятьох громадян Російської Федерації. Встановлено, що затримані здійснювали підготовку до підриву саморобного вибухового пристрою на одному з ринків республіканського центру, а також пропагували в мережі "Інтернет" ідеологію тероризму і екстремізму, зазначають Патріоти України.

Вилучено саморобні вибухові пристрої, боєприпаси, стрілецьку, холодну зброю, засоби зв'язку, що містять інформацію про підготовлювані злочини, а також зв'язки з представниками радикальних українських формувань, які воюють на південному сході України", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що питання про порушення кримінальної справи щодо затриманих за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 205, ч. 1 ст. 205.2 КК Росії ("Підготовка до здійснення терористичного акту", "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності"), і обрання запобіжного заходу, вирішуються. Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 20 років.

Крім того, проводяться оперативно-розшукові заходи "щодо встановлення пособників затриманих для перевірки їх на можливу причетність до сприяння зазначеній протиправній діяльності".

Нагадаємо, 10 червня стало відомо, що в окупованому Севастополі російська Федеральна служба безпеки затримала 20-річного Андрія Кулієвича, попередньо, за підозрою в розпалюванні ненависті або ворожнечі.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...