Справа Стерненка може виявитися для Венедіктової першою й останньою, - експерт (відео)

Багато хто з активних громадян випадок зі Стерненком зараз "переносить на себе".

Ірина Венедіктова. Фото: РБК.

У силовиків зараз немає можливості та бажання "укатати в асфальт" громадянське суспільство й опозицію. Якщо ж таке почне відбуватися, зокрема, у випадку справи одесита Сергія Стерненка, то це призведе до небажаних для влади наслідків, оскільки на його підтримку здатні об'єднатися цілком різнорідні середовища. Про це екс-голова Секретаріату президента Віктора Ющенка, співзасновник руху "Чесно" Олег Рибачук заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, передають Патріоти України.

"Нема такого відчуття, як за тих "космонавтів", які були раніше, які готові були розчавити будь-кого. Зовсім немає. Так, інколи вискочить якийсь там спецпризначенець і потім його кудись ховають, бо він поламав камеру журналісту. Але немає відчуття у мене і я знаю, що немає такої можливості у силовиків, укатати нас в асфальт. Саме основне - щоб що? Вже силовики навчені не раз - як тільки вони починають виконувати команди якихось самодурів, то з ними ж потім стається те, що стається", - зазначив він.

Виключенням є, за словами Рибачука, ситуація з новою генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою та справою Стернека. "Я побачив, що у дев'яти містах пройшли попереджувальні акції. Але в чому для влади небезпека? Ці люди - а там дуже різноманітна публіка, там є люди, які не сумісні, й не потрібно казати, як раніше, "ці люди ніколи не об'єднаються" - їм не потрібно якось об'єднуватися, вони характерні тим, що у них голі нерви, вони можуть піти з голими руками на спецзагін "Беркуту" і той відступить. Тому що у цих людей є ця віра і правда, і їх реально не залякати", - вважає він.

До того ж, додав Рибачук, багато хто з активних громадян випадок зі Стерненком зараз "переносить на себе". "І тому справа Стерненка для Венедіктової може бути першою й останньою. Вона й зашла на цю посаду не зовсім кошерно. Вже було негативне сприйняття її. Потім усі ці ексадвокати Януковича. Але то таке, бо ось тут, якщо буде спроба зробити теж саме, що й з людьми, які начебто причетні до вбивства Шеремета, а це знакові речі, таке не можна буде проштовхнути", - наголосив політик.

"Мені абсолютно зрозуміло, що ані по Шеремету, ані по Стерненку у влади немає жодних шансів виграти це й намагатися продати цей вирок як легітимний, а мало того, що основне, залякати інших. Спроба це зробити призведе до зворотньої реакції", - підсумував Рибачук.

Джерело: Еспресо.ТV

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...