"Справді, там були вибухи": У Defense Express розкрили, навіщо окупантам провокація на ЗАЕС

Провокація на Запорізькій атомній електростанції, яку російські окупанти влаштували увечері 11 серпня, може бути пов'язана із Курською АЕС. Загарбники намагаються створити ілюзію, що бойові дії у Курській області нібито загрожують атомній електростанції у місті Курчатов, передають Патріоти України.

Проте самі ж окупанти вже давно використовують інфраструктуру Запорізької АЕС у військових цілях. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, пожежа з густим чорним димом сталася приблизно за кілометр від атомних блоків, а саме на градирні, яка є установкою для охолодження води. До того ж ці об'єкти росіяни використовують для зберігання техніки та боєприпасів.

"Справді, там були вибухи, повідомлялося, що пішов чорний дим, після чого і МАГАТЕ захвилювалося, кажучи, що це створює потенційні ризики безпеки", – розповів Згурець.

Експерт упевнений, що загарбники навмисне створюють напругу навколо ЗАЕС, щоб звинуватити українську сторону в обстрілах. Також Згурець зазначив, що складається враження, ніби росіяни спеціально зараз роздмухують тему атомних станцій на тлі бойових дій у Курській області.

"Щоб якимось чином потім змістити акценти на те, що просуванню українських військ загрожує Курській АЕС. Поки що гра не зрозуміла, але тематика атомних станцій зараз виходить на перший план. Подивимося, які аргументи чи історію росіяни вигадають далі", – заявив Згурець.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...