Справи мають піти ще краще: КБ "Луч" та "Артем" об’єднають у ракетобудівну корпорацію

КБ «ЛУЧ» та Державну акціонерну холдингову компанію «Артем» об’єднають в ракетобудівну корпорацію. Про це стало відомо в ході візиту віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського на підприємства, зазначають Патріоти України.

Формування корпорації відбудеться в рамках реформування Державного концерну «Укроборонпром», яка зараз опрацьовується.

Саме під час візиту на підприємства воманда концерну представила віце-прем’єр-міністру стратегію реформування та концепцію майбутньої ракетобудівної корпорації, що має з’явитися на базі КБ «ЛУЧ» та ДАХК «Артем».

Окрім них до об’єднання увійдуть низка інших державних підприємств України, що є вітчизняними виробниками високоточної зброї, боєприпасів та спеціальної хімії і зараз входять до складу ДК «Укроборонпром».

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» – одне з провідних підприємств машинобудівної галузі України, виробляє більше 70 найменувань спеціальної та авіаційної техніки, авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря» для озброєння літаків МіГ та Су, комплексів автоматичної перевірки і підготовки до використання всіх видів керованих засобів ураження тощо.

Державне підприємство «Державне київське конструкторське бюро «Луч» є провідним українським розробником складових частин комплексів авіаційного та протитанкового озброєння.

Поточна діяльність підприємства: виробництво, модернізація, а також пошукові, науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи зі створення: протитанкових керованих ракет; ракетних комплексів наземного, повітряного і морського базування; авіаційних керованих ракет; зенітних керованих ракет; мінно-торпедного озброєння, систем керування ракет та інших керованих засобів ураження.


ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...