Справи серйозні: ДБР нагрянуло з обшуком в "Укроборонпром"

Співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки в приміщеннях Держконцерну "Укроборонпром" і підприємств-спецекспортерів. Про це в Telegram повідомив народний депутат 8-го скликання Мустафа Найєм, передають Патріоти України.

"Обшуки проходять в рамках кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Правління Національного банку України в 2016 році", - повідомив він.

За словами Найєма, слідчі безперешкодно були допущені в усі приміщення Концерну та підприємств-учасників, їм надається доступ до всієї наявної на підприємствах документації в робочому режимі.

"Вилучаються документи, що мають доказові значення в кримінальному провадженні. В ході досудового розслідування встановлюється причетність посадових осіб "Укроборонпрому" і підприємств-учасників Концерну", - повідомив він.

Керівництво Державного концерну "Укроборонпром" буде сприяти будь-яким санкціонованим слідчих дій при розслідуванні всіх кримінальних проваджень щодо концерну та підприємств-учасників. Інформація та документи на запити слідчих надаватимуться в повному обсязі, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України, додав Найєм.

"Для розуміння, з 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 554 кримінальних проваджень про порушення на підприємствах державного концерну "Укроборонпром", - пояснив він.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...