Справи турецькі: Таємний план Кремля знайшли на московському смітнику

Росіяни сподівалися домовитися із турками про обслуговування російських платіжних карт "Мир".

Телеграм-канал Baza в понеділок опублікував фотографії документів, знайдених на звалищі в Підмосков'ї, в одному з яких згадувалися переговори в Мінфіні РФ по організації платежів в нацвалюті, включаючи обслуговування російських карт «Мир» в Туреччині і підключення банків і компаній цієї країни до СПФС. Заступник міністра фінансів Олексій Моїсеєв підтвердив "Блумберг" факт проведення таких переговорів, передають Патріоти України.

«Обговорювалася доцільність підписання меморандуму на цих переговорах, вирішили, що треба над цим працювати і ось зараз над цим працюємо, - повідомив Моїсеєв по телефону. - Тепер нам треба підписати меморандум і далі вже, в залежності від того, що буде в меморандумі, будемо визначатися».
СПФС була створена в 2014 році з метою зниження зовнішніх ризиків і забезпечення безперебійного надання послуг з передачі фінансових повідомлень в форматах SWIFT. У липні президент РФ Володимир Путін підписав зміни в закон, що дозволяють Центробанку РФ підключати іноземців до СПФС, в якій поки беруть участь тільки російські організації. За словами Моїсеєва, вже підписаний меморандум щодо приєднання китайських банків до СПФС і в даний час ведуться роботи на рівні технічних експертів.

У Туреччині карти "Мир" приймає Turkiye Is Bankasi A.S. і РФ розраховує, що робота регуляторів двох країн забезпечить їх використання і в інших турецьких банках, повідомив в липні міністр енергетики РФ Олександр Новак.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...