Справжні друзі: Чехи та словаки за тиждень зібрали 400 тис. євро на гелікоптер Black Hawk для України

Чехи та словаки за тиждень зібрали понад 400 тисяч євро для купівлі гелікоптера Black Hawk для України. Про це повідомили організатори ініціативи Dárek pro Putina (Подарунок для Путіна) у соцмережі X (Twitter), передають Патріоти України.

"Чехи та словаки вже протягом тижня збирають на гелікоптер Black Hawk для української військової розвідки. Цього тижня ми зібрали понад 400 000 євро", — йдеться у повідомленні.

16 листопада у Dárek pro Putina повідомили, що розпочали збір коштів на американський багатоцільовий гелікоптер UH-60 Black Hawk для українців. Мета кампанії - зібрати 4 291 766 євро, щоб придбати один з небагатьох Black Hawk у Європі, які перебувають у приватній власності.

У квітні стало відомо, що бійці ГУР мають єдиний на озброєнні країни Black Hawk, який використовують у бойових діях, зокрема й «на території ворога».

Sikorsky UH-60 Black Hawk — це американський тактичний багатоцільовий вертоліт, розроблений у середині 1970-х компанією Sikorsky Aircraft, яку ще у 20-х роках ХХ століття заснував у США український авіаконструктор Ігор Сікорський. У 1979 році гвинтокрил надійшов на озброєння американської армії.

Black Hawk призначений для перевезення особового складу та різноманітних військових вантажів, а також для евакуації поранених і транспортування великогабаритних вантажів.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...