Справжні друзі пізнаються в біді: Литва передала Україні важкі міномети на десятки мільйонів євро

Литва передала Україні важкі міномети. Їхня кількість не уточнюється, але залишкова вартість переданої Вільнюсом військової підтримки становить десятки мільйонів євро. Про це повідомляє BNS із посиланням на міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, передають Патріоти України.

"Ми передали Україні важкі міномети на підтримку, я не буду називати цифри, але ми передали багато", - сказав він. Анушаускас зазначив, що Україні загалом вже передано не лише ракетний комплекс Stinger, а й іншу протитанкову, зенітну зброю, боєприпаси, гранати, кулемети, автомати тощо.

"Це звичайне явище. Я порахував місяць тому, це було 35 позицій різного типу", – сказав міністр оборони Литви. За його словами, залишкова вартість наданої підтримки становить кілька десятків мільйонів євро, а загальна може бути в 5-10 разів вищою.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...