"Справжня червона лінія": Заяви Єрмака свідчать про готовність легітимізувати найманців ОРДЛО, - Гончаренко

Два місяці влада розповідала, що "ніхто не збирається ніяк капітулювати, але тепер ситуація виглядає однозначно підозрілою.

Олексій Гончаренко. Фото: соцмережі.

Це називається "легітимізація бойовиків" і це називається "реалізація сценарію Путіна" щодо того, щоб впихнути в Україну ОРДЛО, яке він далі буде контролювати через "обраних" таким чином своїх представників. Про це в ток-шоу "Ехо України" заявив депутат "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко, коментуючи останню заяву помічника президента Андрія Єрмака щодо виборів в ОРДЛО, передають Патріоти України.

"По-перше, це нам демонструє, що коли наша фракція "Європейська солідарність" разом з фракціями "Голос" і "Батьківщина" приймали спільну заяву і виголошували її з трибуни щодо червоних ліній, які не можна перетнути, які не можна порушити під час Паризького саміту, ми зробили абсолютно вірно", - сказав Гончаренко.

Він зауважив, що два місяці влада розповідала, що "ніхто не збирається ніяк капітулювати, що це ми все нагнітаємо, це все минула влада, негідники і так далі". "А сьогодні Єрмак, який є фактично тіньовим міністром закордонних справ України, прямо сказав, що ми готові провести вибори на Донбасі одночасно з усіма виборами по Україні в жовтні 2020 року. Тобто у нас зараз 10 місяців залишилось. Зрозуміло, що завтра ми не зайдемо на Донбас. Так скільки днів буде українська влада на Донбасі перед виборами? Один? Один тиждень, один місяць?" - додав Гончаренко.

Він наголосив, що за такий короткий час не можливо в чомусь переконати людей, яким 5 років промивали мізки російською пропагандою, що хунта їх бомбить і так далі. "І ще Єрмак сказав, що в день виборів контроль за кордоном має бути за Україною. В день. Тобто в неділю вибори. В неділю має бути контроль України за кордоном, а в суботу ще – Росії. І це називається "вибори"? Ні, це називається "легітимізація бойовиків" і це називається "реалізація сценарію Путіна" щодо того, щоб впихнути в Україну ОРДЛО, яке він далі буде контролювати через "обраних" таким чином своїх представників. Тому ми бачимо, що там зрада якраз і є, і що це обговорюється напряму найвищими особами в державі, і вони допускають, що це є можливо. Це є неможливо, це є неприйнятно, це є червона лінія", - завершив Гончаренко.

Джерело: Прямий

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...