"Справжня демократія": ЗСУ показали бойову роботу тандему РСЗВ "Буревій" та "Ураган" (відео)

Збройні сили України показали тандем реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Буревій" та "Ураган" у бойовій роботі. Відповідне відео опублікували в пресслужбі Генштабу ЗСУ у Facebook, передають Патріоти України.

"Покажіть росіянам, що таке справжня демократія", — сказав український боєць у відео. За повідомленнями Telegram-каналів, артилерія "Буревій" та "Ураган" могли відпрацювати по ворожих позиціях у Запорізькій області.

РСЗВ "Буревій": що відомо

РСЗВ "Буревій" — українська модернізація радянського "Урагану". До установки підійдуть будь-які ракети калібру 220-мм. Також "Буревій" оснащений цифровою системою управління вогнем та обміну інформацією на полі бою. У результаті чого РСЗВ може працювати в парі з дронами та іншими елементами ударно-розвідувального контуру. Шасі РСЗВ — чеські Tatra з колісною формулою 8х8. Крім цього установка має броньовану кабіну, яка дозволяє бійцям перебувати у безпеці під час виконання бойових завдань.

Спеціальні "лапи", які опускаються на ґрунт, збільшують точність стрільби та стабільність машини. У "Буревії" збільшена швидкість відстрілу всього пакета ракет.

РСЗВ "Ураган": що відомо

Установка призначена для ураження живої сили, легкоброньованої техніки мотопіхотних і танкових підрозділів у місцях зосередження та на марші, руйнування командних пунктів, вузлів зв'язку й об'єктів військової промисловості, інфраструктури, дистанційної установки мінних полів.

РСЗВ "Ураган" має механічне наведення "на око". Дальність стрільби — до 35 кілометрів. Тоді як запущений снаряд може приземлитися в районі 170 метрів від заданої цілі. Перезарядження снаряда займає близько 20 хвилин.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...