"Справжнє гетто. Тотальний контроль": Окупанти у Маріуполі поширюють листівки з новими "правилами життя" (фото)

Росіяни у Маріуполі почали поширювати серед місцевих мешканців листівки з "відповідями на основні питання". Текст демонструє усі реалії життя мирних маріупольців під окупацією.Фото російських листівок з "правилами життя" для українців опублікував радник законного мера Маріуполя Петро Андрющенко на офіційній сторінці у телеграмі, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що текст є абсолютним втіленням обмеження свободи, пересування і прав людини окупаційним режимом.

Окупанти ширять серед маріупольців листівки з "відповідями на основні питання"

Росіяни вручають маріупольцям листівки, які містять низку пунктів і буцімто відповідають на "основні запитання" українців, що живуть під окупацією.

Там йдеться, що перевести безготівкові кошти у готівку "офіційно" неможливо. У разі відключення українського банкінгу на окупованій території, маріупольці залишаться без грошей. При цьому у листівці окупантів вказано, що ані квазіреспубліка "ДНР", ані Росія, не забезпечуватимуть маріупольців фінансово ні зараз, ні у найближчій перспективі.

Крім того, так звані "фільтраційні" заходи, або ж як окупанти називають цей процес "верифікація", є обов'язковими для всіх без винятку – для тих, хто намагається покинути Маріуполь на підконтрольну Україні територію, і навіть для тих, хто хоче виїхати з блокадного міста у Донецьк. "Тотальний контроль. Справжнє гетто", – підкреслив Андрющенко.

Жодних компенсацій за втрачене житло або ж допомоги у його відновленні маріупольцям від окупантів не передбачено – про це також йдеться у листівці. "Пушилін та "трупожер" Іващенко можуть і далі розповідати на камери про "покращення та відбудову", але в реальності – денег нет, но вы держитесь", – додав радник законного мера Маріуполя.

Разом з тим зазначається, що переміщення приватним транспортом за межі міста дозволене лише у складі колони. Виїзд на підконтрольну територію України буцімто можливий, однак у листівці мешканців Маріуполя лякають, що "страшні українці" їм одразу ж "вручать повістку і відправлять на фронт".

"Ось воно, обіцяне "покращення" вже сьогодні. Страх, страх і страх… Маріупольці, не вірте! Ніхто нікому нічого не вручає. Україна чекає вас вдома з теплими обіймами, а не лютими порушеннями ваших прав", – додав Андрющенко.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...