"Справжній паспорт покажіть!": Журналіста з Криму не пустили до Норвегії через Росію

Олександру Мащенку запропонували подорожувати в Норвегію без візи з українським біометричним паспортом.

Олександр Мащенко. Фото: pnp.ru.

Журналісту російської "Парламентской газеты" Олександру Мащенку, який проживає в Криму, відмовили у в'їзді в Норвегію через російський закордонний паспорт. Мащенко хотів поїхати в Осло на конференцію "Крим в геополітичній перспективі" і подав документи на візу в посольство. Однак їх не прийняли, тому що журналіст отримав російське громадянство на анексованому півострові. Про це повідомили на сайті видання, передають Патріоти України.

Як йдеться у відповіді посольства, російський закордонний паспорт Мащенка не визнається країнами Шенгенської угоди. Журналісту запропонували подорожувати в Норвегію без візи з українським біометричним паспортом.

"У мене немає українського біометричного паспорту і я не збираюся його отримувати. Я, як і мільйони кримчан, російський громадянин. І мені дуже шкода, що Європейський Союз не хоче розуміти цього і не хоче чути наш голос", – написав Мащенко у відповідь в посольство.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...