Справжній "продовольчий тероризм": Росіяни обстрілюють українські поля запалювальними снарядами (відео)

Російська армія обстрілює українські поля запалювальними снарядами, щоб знищити врожай. Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram, передають Патріоти України.

Єрмак також опублікував відео наслідків обстрілу росіянами українського засіяного поля. Він зазначив, що українські бійці гасять пожежі, але «продовольчий тероризм» слід зупинити.

«Ті, хто створює світову продовольчу кризу, намагаючись реконструювати Голодомор, хочуть також знищити український урожай», — написав глава ОП.

Країна-агресор навмисно блокує українські порти та морські шляхи у Чорному морі для вивезення зерна з України, а також перешкоджає його транспортуванню залізницею, завдаючи ракетних ударів по елеваторах і залізничній інфраструктурі.

Кремль прагне спровокувати голод в африканських країнах, який призведе до хвилі міграції в Європу, сподіваючись, чинити таким чином тиск на ЄС. Кремлівські високопосадовці вимагали зняти з РФ санкції, запроваджені за війну в Україні, в обмін на розблокування українських портів.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...