Справжній виклик: Для повернення Курщини Росії потрібно 50 тис. солдатів, яких "і близько немає", - NYT

Аби витіснити українську армію з території Курської області росіянам знадобиться щонайменше 50 тисяч солдатів. Таких резервів агресор наразі не має, передають Патріоти України з посиланням на The New York Times.

За оцінками Пентагону, Генштаб ЗСУ задіяв у Курській операції близько 10 тисяч солдатів. Чим більшу територію зрештою вдасться взяти під контроль українцям, тим важче її буде обороняти. Але для Росії спроба вибити ЗСУ теж буде викликом.

Американські чиновники вважають, що Росія потребуватиме від 15 до 20 бригад, або щонайменше 50 000 військових, щоб відтіснити українців з російської території. Однак зараз у Кремля "немає навіть близько" такої кількості сил на Курському напрямку.

Зазначається, що наразі російське командування направило до Курська в основному резервні підрозділи та війська з тих районів на фронті в Україні, які не є частиною основного російського наступу на місто Покровськ.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...