"Спрямований пронизливий звук": Чиновники Білого дому зазнали акустичної атаки через кілька днів після виборів, - CNN

В кінці минулого року два чиновника Білого дому зазнали так званої акустичної атаки, повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

За інформацією численних джерел видання, інцидент стався в листопаді 2020 року. Атаки торкнулися двох посадових осіб Ради національної безпеки: один постраждав на наступний день після президентських виборів, а інший - через кілька тижнів після того.

CNN також нагадує, що подібним атакам піддавалися понад 100 американських дипломатів, шпигунів і військовослужбовців по всьому світу. Ефекти, які наступають в результаті цієї атаки, також називають синдромом Гавани.

Фахівці не дійшли остаточних висновків, яке саме обладнання може призвести до таких наслідків, однак загалом ідеться про опромінювання керованою енергією, що супроводжується «пронизливим спрямованим звуком»

Politico, посилаючись на джерела, 11 травня повідомило, що за передбачуваними акустичними атаками проти американських дипломатів на Кубі і в Китаї можуть стояти співробітники Головного управління Генштабу РФ.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...