"Спроба поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові": У МЗС відповіли на заяву Берлусконі, який звинуватив Зеленського у війні

Колишній рем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, відомий як друг російського диктатора Володимира Путіна, звинуватив у кровопролитній війні, що триває в Україні, президента Володимира Зеленського. У Міністерстві закордонних справ нашої держави назвали такі безглузді заяви "спробою поцілувати по лікті в крові руки Путіна", передають Патріоти України.

Свої звинувачення італійський політик озвучив в інтерв'ю виданню IL Messaggero і наголосив, що якби був прем'єр-міністром, то ніколи б не зустрівся з українським президентом. Він висловив думку, що повномасштабна війна в Україні розпочалася через те, що Зеленський нібито нападав на "на дві автономні республіки Донбасу".

Він вважає, що президент США Джо Байден має запропонувати Зеленському "план Маршалла" на 9 трильйонів доларів для відновлення України після війни за умови, що він "завтра віддасть наказ про припинення вогню".

Тим часом у канцелярії чинної прем'єрки країни Джорджії Мелоні у відповідь на заяви Берлусконі заявили, що підтримка італійським урядом України тверда і переконлива.

В МЗС України також прокоментували скандальну заяву Берлусконі. Речник відомства Олег Ніколенко у своєму Facebook назвав безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента "спробою поцілувати по лікті в крові руки Путіна" і намаганням продемонструвати свою лояльність російському диктатору.

У такий спосіб провів аналогію з іншою історією за участі Берлусконі."В 2010 році я працював в українському посольстві в Лівії. Добре пам‘ятаю, як тодішній прем‘єр-міністр Сильвіо Берлусконі прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність", – згадав Ніколенко.

Він наголосив, що Берлусконі повинен усвідомлювати, що подібними заявами він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність.

"Натомість ми високо цінуємо опертивну реакцію прем‘єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка підтвердила непохитну підтримку України з боку італійського уряду після неприйнятних заяв Берлусконі", – наголосив представник МЗС.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...