Спроба умиротворення агресора провалилася. "ЄС" вимагає припинити відведення військ і скасувати штрафи за вогонь у відповідь, - Забродський

"Європейська Солідарність" вимагає від Зеленського припинити подальше відведення військ і скасувати штрафи за вогонь у відповідь на російські провокації. Про це заявив народний депутат Михайло Забродський, зазначають Патріоти України.

"Європейська Солідарність" вимагає від влади вжити негайних заходів зі зміцнення обороноздатності: переглянути скандальні розпорядження Міністерства оборони про штрафи в тому числі – за вогонь у відповідь на російські провокації; припинити навіть обговорення подальшого відведення військ у бік, протилежний кордону з Росією", – говорить Забродський.

Нардеп також закликав ухвалити зміни до бюджету, в яких передбачити підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, яке залишається незмінним вже третій рік, і негайно опрацювати державне оборонне замовлення на 2021 рік.

"2021 рік – перший з чотирнадцятого року, коли витрати на армію не збільшили. Необхідно продовжувати політику поступового зростання оборонного бюджету у прив’язці до його частки у ВВП. Бо міцний мир можливий лише тоді, коли у тебе є потужні і оснащені Збройні Сили", – наголошує Забродський.

Крім того, парламентарій заявив, що потрібно продовжити нейтралізацію впливу п'ятої колони в Україні, тому СБУ має повідомити про підозру і подати в суд клопотання про запобіжний захід щодо нардепа Козака у вигляді утримання під вартою.

"Козак є підставною особою, і санкції мають бути впроваджені не лише проти нього, але й безпосередньо проти його хазяїв. З огляду на те, що епіцентр кремлівської пропаганди перемістився на канал "Наш", слід вжити невідкладних заходів із припинення його мовлення", – говорить Михайло Забродський.

Невідкладним питанням національної безпеки також є створення ТСК із розслідування спецоперації по затриманню російських військових злочинців із банди Вагнера, оскільки суспільство чекає на відповідь: яким чином цей план було видано Росії – говорить бойовий генерал.

Забродський нагадав, що за останній тиждень відбулося різке загострення ситуації в зоні ООС, про що відверто зізнаються і в оточенні Зеленського.

Минулого тижня в ефірі каналу "1 + 1" міністр внутрішніх справ заявив, що ніякого мирного процесу вже немає. Те ж саме говорить і Кравчук.

"Таким чином, навіть близькі соратники президента не вірять у міфологію про тривале перемир'я", - констатує Забродський.

"Спроба умиротворення агресора, зазирання в очі Путіна в пошуках миру – провалилася. Два роки довели фейковість і аморальність передвиборчих заяв кандидатів-демагогів що війна, мовляв, триває тому, що на ній хтось заробляє. Війна триває тому, що так хоче Путін. Сподіваємось, це вже зрозуміло для всіх", – резюмує нардеп.

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...