Спроба Венедіктової передати кейс до СБУ провалилась: Справу Татарова повинні розслідувати НАБУ і САП, - ВАСУ

Справу щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова мають розслідувати САП і НАБУ. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд України, передає прес-служба НАБУ, зазначають Патріоти України. Наголошується, що суд 13 січня зобов'язав генпрокурора розглянути клопотання про необхідність передачі справи від Служби безпеки назад до НАБУ.

"У своєму рішенні суддя ВАКС зазначає, що одним з фактів, що досліджується в рамках цього провадження, є надання народним депутатом України хабара посадовій особі. Тому таке кримінальне провадження можуть розслідувати тільки детективи НАБУ".

"Рішення про передачу справи в СБУ надалі може призвести до уникнення відповідальності за скоєний злочин винними, адже всі зібрані докази буде визнано судом неприпустимими через здійснення розслідування неналежним органом", - зазначають у НАБУ.

Раніше стало відомо, що НАБУ розслідувало справу щодо заступника керівника офісу президента Олега Татарова. Воно стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екс-нардепа і забудовника Максима Микитася.

Восени 2019 року НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру в організації заволодіння понад 81 млн грн держкоштів при обміні квартир для військових Національної гвардії. За версією слідства, екс-нардеп, використовуючи підконтрольні йому Будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з низкою чиновників, організував корупційну схему по заволодінню нерухомістю Нацгвардії.

У грудні 2020 року виконуючий обов'язки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру Татарову.

Офіс генерального прокурора доручив Службі безпеки України розслідувати кримінальне провадження щодо Татарова. У Національному антикорупційному бюро заявили, що передача провадження про підозру Татарова від НАБУ до Служби безпеки України є незаконною.


Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...