Спроба "відмитись"? Кучма пояснив свою скандальну заяву про заборону ЗСУ вогню у відповідь

Представник України на переговорах Мінської контактної групи Леонід Кучма пояснив свою ініціативу заборони на вогонь у відповідь українських військовослужбовців у зоні проведення ООС на Донбасі, повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що знає про факти, коли бойовики ведуть провокаційну стрілянину по позиціях української армії з житлових районів, дитячих садів і шкіл. "Ми чітко повинні розуміти, що це провокаційні обстріли", - підкреслив екс-президент України.

Кучма уточнив, що ініціатива щодо відмови від вогню - його особиста, і пов'язана вона з тим, що в ході такого роду стрільб можуть бути поранені мирні жителі в регіоні.

"Я сказав свою думку, я ж не сказав, що є рішення президента України або начальника Генерального штабу. Я сказав свою думку, що люди добрі, давайте завжди думати про людей, про громадян, про дітей. А війну потрібно вести військовими засобами, давати відсіч, коли ця проблема існує", - пояснив представник України в Мінську.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...