Спроба врятуватись від "бавовни": Росія використовує іранські дрони для захисту портів у Криму, - розвідка Британії

Розвідка Великої Британії дійшла висновку, що російські військові використовують іранські дрони Mohajer-6 для розвідки над Чорним морем. Про це йдеться у розвідувальному огляді британського Міноборони за 8 березня, передають Патріоти України.

Деталі: За даними відомства, Mohajer-6 помічали над Чорним морем і над містом Кременчук.

Mohajer-6 – це система для розвідки, спостереження, виявлення цілей, але також може використовуватись для атак з повітря з використанням керованих боєприпасів вільного падіння.

У розвідці зазначили, що те, що РФ продовжує тримати ці системи в окупованому нею Криму, може свідчити про те, що російські окупаційні війська намагаються виявити загрози російським портам і суднам після нещодавніх успіхів України.

"Існує реальна можливість, що його задача також включає підтримку і процес націлювання Росії на південно-західне узбережжя України", – йдеться в огляді.

Україна знищила щонайменше один Mohajer-6 23 вересня 2022 року над Чорним морем, а Росія, ймовірно, випадково збила такий безпілотник над Кримом 6 червня 2023 року.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...