Спроба виправдати свої поразки? Російські пропагандисти звинуватили українських військових у використанні "чорної магії"

Журналісти із РФ заявили, що українсь військові "займаються чорною магією". Ознаки тому вони нібито виявили у "штабі мінометників" на околиці села Трьохізбенка, що в Щастінському районі Луганської області, передають Патріоти України.

Маразмом відзначилися пропагандисти з РИА Новости. У Telegram-каналі агентства також було опубліковано "докази"."Адепти потойбічних сил намагалися "освятити" зброю і робили позначки кров'ю", – заявила кореспондентка Катерина Дайс.

На кадрах показано покинутий будинок із вибитими вікнами, на якому намальовано незрозумілий знак зі словом "zein" – судячи зі стану фарби, намальований недавно. Усередині рашисти зняли дерев'яні ящики, можливо, з-під боєприпасів, малюнки, книги й інші речі, які нібито належать українським військовим.

Також акцентували увагу на розвішаних на стіні інформматеріалах зі "слідами крові".За заявами пропагандистів, у вказаному "штабі" базувалася військова частина №А4472 (42-й окремий мотопіхотний батальйон "Рух Опору"). Знак на стіні журналістка називає "сатанинською печаткою, що викликає асоціацію з голлівудськими фільмами про нечисту силу".

"Це магічний – (символ), що складається з багатьох ліній. Що він означає, важко сказати. У ньому можна побачити і перевернутий знак анархії, і частину знака "СС", руну зіг – її чітко видно в крайньому лівому секторі кола, і написану німецькою літеру івриту "зайн", що означає меч чи зброю", – стверджує Дайс, яку російське видання також подає як культурологиню.

Вона зазначила, нібито це "магічна печатка темних сил", яка поєднує в собі "ідеї анархії, зброї та фашистської символіки".Намагаючись ще більше переконати у своїй "правоті" російського обивателя, який "їсть" цю пропаганду, кореспондентка наголосила, мовляв, печатка намальована "унікурсурально" (не відриваючи руки), що нібито теж "видає її окультний характер".

"У біблійному івриті зайн означає "меч", а дієслово "лезаен" – "озброювати". Можливо, автори заклинання проводили ритуали зі зміцнення зброї або "просили" надіслати їм її більше", – висловила переконання росіянка, пояснюючи значення напису.

Але з особливою увагою пропагандисти подали "факт", що всередині будівлі серед штабних інструкцій вони виявили "пресреліз українських силовиків" із даними начебто про втрати на Донбасі. На документі росіяни побачили "смуги від крові", хоча в інших місцях подібних ніде немає. Напевно тому, що пропагандисти самі їх і залишили там для створення потрібної картинки.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...