"Спроби прорвати першу та другу лінії оборони окупантів вже були": Жданов прокоментував ситуацію на Херсонщині (відео)

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю прокоментував інформацію про прорив лінії оборони окупантів у Херсонській області, передають Патріоти України.

Як розповів Жданов, відомо, що ліній оборони у росіян три. На думку військового експерта, вони добре обладнані, «враховуючи те, що десь через два місяці по тому ми з вами бачили колони машин, які везли туди залізобетонні вироби у вигляді довготривалих вогневих точок» і ліс-кругляк.

«Але ми з вами також через два місяці чули, що у нас були спроби вже проривати першу і другу лінію оборони. Тож для нас це не вперше. І я думаю, що на сьогоднішній день, якщо ми і прорвалися, то там Збройні Сили зможуть закріпитися і надалі намагатися розвивати успіх», - сказав він.

29 серпня в Херсонській області захисники України перейшли у контрнаступ, змусивши "полк ДНР" і десантників РФ покинути позиції і втекти. В оперативному командуванні Південь заявили, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України. При цьому в Генштабі ЗСУ радять українцям запастися терпінням, оскільки процес деокупації може бути тривалим.

31 серпня заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону, що ЗСУ досягли успіхів у Каховському, Херсонському та Бериславському районах.

Джерело: Радіо НВ

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...