Спроби противника повернути під свій контроль П'ятихатки безуспішні, ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах, - Генштаб

У ніч проти четверга, 22 червня, Російська Федерація завдала чергового ракетного та авіаційного удару іранськими ударними БПЛА Shahed по Україні, передають Патріоти України.

У Генштабі ЗСУ не повідомляли, які саме регіони були атаковані. Але пізнішн стало відомо, що рашисти, зокрема, завдали удару по Одещині. Підрозділи Сил оборони України знищили три дрони-камікадзе, один долетів до цілі. Спікерка ОК «Південь» Наталія Гуменюк зазначала, що жертв та критичних руйнувань немає. Місцеві телеграм-канали пишуть, що «прильот» був у складське приміщення.

В ранковому зведенні Генштабу також зазначається, що протягом минулої доби противник завдав ракетного та 44 авіаційних ударів, зокрема, було застосовано 6 іранських ударних БпЛА «Shahed». Усі «шахеди» знищено нашими захисниками. Також ворог здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

  • На Лиманському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах Діброви і Білогорівки Луганської області та Серебрянки на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Іванівського та Білої Гори.
  • На Авдіївському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, Сєверного і Первомайського Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, Побєди і Новомихайлівки Донецької області, успіху не мав.
  • На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії в районах Новомихайлівки та Вугледара, успіху не мав.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Проводив безуспішні наступальні дії у напрямку П’ятихаток Запорізької області, які нещодавно звільнили ЗСУ.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та 6 — по зенітно-ракетних комплексах ворога. Також нашими захисниками було знищено російський ударний гвинтокрил Мі-24 та 7 розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 3 пункти управління, 1 зенітно-ракетний комплекс, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, 13 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції РЕБ та склад боєприпасів ворога.

Як повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов, на напрямку Рівнопіль — Старомайорське Сили оборони мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Як передає Military Media Center, там українські війська «завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби».

На Лиманському напрямку Сили оборони вели наступальні дії у напрямку населених пунктів Білогорівка та Діброва, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Українські війська продовжують стримувати наступ окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Маріїнському напрямках.

«Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах на північний захід від Діброви, біля Серебрянського лісництва та північніше Григорівки Донецької області», — додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...