Спуску не буде: Литва посилила обмеження і заборонила провозити в Калінінград спирт та деревину

Віднині Литва розширила обмеження на транзит російських товарів до Калінінграда. Про це пише агентство Reuters із посиланням на представника литовської митниці, передають Патріоти України.

Це сталося після закінчення перехідного періоду, передбаченого п'ятим пакетом санкцій Європейського Союзу проти Росії.

З 11 липня територією країни не можна провозити спирт, деревину, бетон та промислові хімікати на спиртовій основі.

Заборона на транзит російського вугілля та інших видів твердого викопного палива набуде чинності з 10 серпня, а з 5 грудня очікується заборона нафти та нафтопродуктів з РФ.

Держава пішла на нові заборони попри погрози Москви вжити "жорстких заходів у відповідь". Представниця МЗС РФ Марія Захарова, зокрема, минулого тижня заявила, що Москва не довго чекатиме з відповіддю, оскільки російські економоператори зазнають збитків.

Як уточнює агентство, торгові обмеження були підвищені, оскільки уряди, ринки та компанії побоюються, що країна-агресор може продовжити відключення єдиного трубопроводу, яким російський газ надходить до Німеччини.

Анонімні джерела також повідомили Reuters, що Литва категорично заперечувала поступки Москві, коли в Європі обговорювали можливість пошуку компромісу для вирішення ситуації.

Росія має тактичні успіхи на Донеччині: Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 17:35

Поряд з цим главком відзначив деякі тактичні успіхи СОУ на Харківщині та Луганщині та перекидання підкріплень на найбільш загрозливі напрямки. Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомив, що ситуація на фронті загострилась, а Росія акти...

"Гуси" вищипали "Репейник": ГУР показало, як його бійці знищення новітньої антидронової РЛС окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 17:28

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про знищення новітньої російської антидронової РЛС Репейник. "Операцію провели бійці групи Гуси 9 спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України. Переносну РЛС "рєпєйнік" росіяни почали поста...