Скрепи навіжені: Росія провокувала болгарський корабель на Sea Breeze 2020

На болгарський військовий корабель по радіоефіру вийшов російський патрульний корабель Берегової охорони ФСБ Росії з вимогою покинути район перебування.

Росія провокувала болгарський військовий корабель «Бодри» на міжнародних навчання Sea Breeze 2020. Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Під час відпрацювань маневрів, на болгарський корабель по радіоефіру вийшов російський патрульний корабель Берегової охорони ФСБ Росії з вимогою покинути район перебування.

Командир російського військового корабля називав перебування «Бодри» у визначеному районі провокацією, а сам район – «виключною економічною зоною Росії». Також він акцентував на те, що цей район зараз є закритим.

Інформація, про те що Росія перекриває райони «внахлест» локаціям проведення навчань Sea Breeze 2020 звернув увагу керівник проєкту Інститут Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко:

Закриті райони Чорного моря у липні 2020 року під час проведення навчань Sea Breeze 2020

Ділянки помічені зеленим – перекриті Румунією, рожеві – Туреччиною обведені жовтим – перекриті Україною, зеленим – Болгарією. Ті що не перекриті червоним – закриті Росією.

Тобто військовий корабель, що бере участь у навчаннях та може одночасно перебувати у двох закритих районах – один з яких в рамках навчань, а в іншому випадку – Росією з метою провокації.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...