СРСР теж так робив: Берегова охорона США виявила російський корабель-розвідник поблизу Гавайських островів (відео)

Берегова охорона США упродовж кількох тижнів стежить за російським судном біля Гавайських островів. Вважається, що це судно призначене для збору розвідданих. Про це йдеться в опублікованому офіційному пресрелізі, який супроводжує відповідне відео, передають Патріоти України.

"У рамках наших повсякденних операцій ми відстежуємо всі судна в тихоокеанському районі за допомогою наземних і повітряних засобів… Берегова охорона США в даний час стежить за російським судном, що працює в околицях Гаваїв", - повідомив начальник відділу зовнішніх зв’язків берегової охорони Дейв Мілн.

За його словами, іноземні військові судна можуть вільно проходити транзитом у територіальних водах США, але "часом військові судна під іноземним прапором "зависають" у зоні реагування Берегової охорони".

Берегова охорона повідомила, що координує дії з Міністерством оборони, щоб надати оновлену інформацію про рух іноземних суден.

Опубліковане відео показує координати судна, які дозволяють припустити, що воно знаходиться приблизно за 100 морських миль (близько 185 км) від Гонолулу - столиці штату Гаваї. У травні 2022 року Індійсько-тихоокеанське командування США уже спостерігало за російським кораблем поблизу Гаваїв.

Тоді підполковник морської піхоти у відставці Хел Кемпфер нагадав, що Радянський Союз часто посилав розвідувальні кораблі поблизу Гаваїв під час холодної війни. "Тактика, техніка та процедури, які ми бачили в Радянському Союзі під час холодної війни, здається, знову з’являються під російським прапором", – зауважив він.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...