США дали "мовчазну згоду" на удари по Росії: Шейтельман спрогнозував, як зміняться правила війни

Пентагон дав "мовчазну згоду" на те, щоб ЗСУ атакували об'єкти на території Росії, якщо це стосується самозахисту та не порушує норми та правила ведення війни. Водночас Росія скликала засідання Радбезу ООН, де жалілася, що Захід постачає зброю Україні, передають Патріоти України.

Це може свідчити про те, що Владімір Путін боїться отримання Україною від США ще потужнішої зброї: далекобійних ракет, танків Leopard, ЗРК Patriot. Тоді Росія опиниться ще в гіршому становищі, ніж зараз. Про це 24 каналу розповів політтехнолог Михайло Шейтельман.

Він зазначив, щодо питання далекобійної зброї, треба розділяти дві його категорії: "можна застосовувати проти Росії" та "далекий радіус дії". "Якщо американці справді дозволять використовувати те, що вони вже передали Україні, нічого нового не додаючи, це вже б відкрило можливості для ЗСУ", – наголосив він.

Велике досягнення

На його думку, тоді б ЗСУ змогли стріляти HIMARS по території Росії. Це означає, що війська ворога можна було б знищувати ще на підході до фронту.

Росіяни формують військові бригади у Білгороді, а ЗСУ зможуть їх накривати на території Росії. Це було б великим досягненням, – зауважив Шейтельман.

Він наголосив, що навіть не потрібно, щоб Захід надавав Україні більш далекобійну зброю. Питання у тому, щоб США дозволили застосувати ту зброю, яка вже є в Україні.

Держсекретар США зробив заяву про "нові кроки на підтримку України"

вівторок, 14 травень 2024, 20:51

На Вашингтонському саміті НАТО будуть зроблені «нові кроки на підтримку України». Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Київському політехнічному інституті, передають Патріоти України. «Ми хочемо, щоб Україна була в силь...

Найближчими днями: Макрон оголосив передачу Україні додаткового озброєння

вівторок, 14 травень 2024, 20:43

Президент Франції Емманюель Макрон сьогодні, 14 травня, під час розмови з українським лідером Володимиром Зеленським анонсував поставки додаткового озброєння ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови презид...