США дали "мовчазну згоду" на удари по Росії: Шейтельман спрогнозував, як зміняться правила війни

Пентагон дав "мовчазну згоду" на те, щоб ЗСУ атакували об'єкти на території Росії, якщо це стосується самозахисту та не порушує норми та правила ведення війни. Водночас Росія скликала засідання Радбезу ООН, де жалілася, що Захід постачає зброю Україні, передають Патріоти України.

Це може свідчити про те, що Владімір Путін боїться отримання Україною від США ще потужнішої зброї: далекобійних ракет, танків Leopard, ЗРК Patriot. Тоді Росія опиниться ще в гіршому становищі, ніж зараз. Про це 24 каналу розповів політтехнолог Михайло Шейтельман.

Він зазначив, щодо питання далекобійної зброї, треба розділяти дві його категорії: "можна застосовувати проти Росії" та "далекий радіус дії". "Якщо американці справді дозволять використовувати те, що вони вже передали Україні, нічого нового не додаючи, це вже б відкрило можливості для ЗСУ", – наголосив він.

Велике досягнення

На його думку, тоді б ЗСУ змогли стріляти HIMARS по території Росії. Це означає, що війська ворога можна було б знищувати ще на підході до фронту.

Росіяни формують військові бригади у Білгороді, а ЗСУ зможуть їх накривати на території Росії. Це було б великим досягненням, – зауважив Шейтельман.

Він наголосив, що навіть не потрібно, щоб Захід надавав Україні більш далекобійну зброю. Питання у тому, щоб США дозволили застосувати ту зброю, яка вже є в Україні.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 6:52

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Винищувач п'ятого покоління Kaan. Як передова розробка показала слабкі та сильні сторони Туреччини, яка змагається з Заходом за вплив в Європі, Азії, Африці

неділя, 19 травень 2024, 6:15

Винищувач Kaan став свідченням одразу двох речей: технологічного розвитку оборонної промисловості Туреччини, а також вельми великої залежності турецької оборонної промисловості від Заходу. . У лютому 2024 року Туреччина успішно провела перший випробув...