Результати всім сподобались, особливо окупантам: США готують нову партію 155-міліметрових касетних боєприпасів для України, - NYT

155-мм снаряди DPICM

США найближчим часом планують передати Україні ще одну партію касетних боєприпасів. Про це 7 вересня повідомила газета The New York Times з посиланням на джерела в уряді.

Зазначається, що ця зброя допомогла ЗСУ зберегти імпульс, який вони набрали на південному фронті. Крім того, українські військові наголосили, що касетні боєприпаси стали потужним доповненням до військової допомоги Заходу і необхідною заміною 155-мм артилерійським снарядам, запаси яких скорочуються.

"Українські сили кажуть, що надходження американських касетних боєприпасів не тільки підвищило моральний дух, але й допомогло розбити російські оборонні позиції на півдні, продовжити тиск на російські війська на сході та стримати російські напади на північному сході", - йдеться у статті.

За словами співрозмовників видання, потреба у боєприпасах зростатиме, оскільки українські війська все більше покладаються на важку артилерію і щодня випускають до 8 000 снарядів.

"Тепер, через два місяці після того, як Сполучені Штати відправили перший транш боєприпасів в Україну, щоб переконатися, що боєприпаси у її військ не закінчаться, троє американських чиновників заявили, що адміністрація Байдена планує надіслати більше незабаром", - пише газета.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...