США хочуть модернізувати боєприпаси часів "Холодної війни" для передачі Україні, - Politico

У Вашингтоні розпочалися переговори щодо вилучення з бункерів боєприпасів часів Холодної війни та їх модернізації для подальшої передачі української армії. Йдеться про зняті з озброєння системи ППО HAWK. Про це повідомили в Politico, посилаючись на авторитетні джерела серед чиновників Пентагону США, передають Патріоти України.

Ракети HAWK будуть з'єднані з кількома пусковими установками, які Іспанія вже передала Україні. "HAWK" досі використовується в Європі та інших країнах, але на початку 1990-х років армія США відмовилася від нього на користь системи "Patriot", а це означає, що існуючі ракети на американських складах потребують ремонту", – зазначено в повідомленні.

Також агентство зазначає, що одну з таких програм з відправки Україні озброєння часів холодного протистояння Заходу з СРСР вже запущено. Виробничі потужності вже спрямовані на модернізацію застарілих систем.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...