США хочуть позбавити Росію найкращих учених: У Bloomberg розкрили план Байдена

Адміністрація Джо Байдена розглядає механізм скасування візових обмежень для росіян з високою науковою кваліфікацією, передають Патріоти України.

Сюди відносяться громадяни РФ, які мають великий досвід роботи з напівпровідниками, космічними технологіями, кібербезпекою, передовим виробництвом, передовими обчисленнями, ядерною інженерією, штучним інтелектом, технологіями ракетних двигунів та іншими спеціалізованими галузями науки. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Така ініціатива виникла у зв'язку зі статистикою високої частки російських учених, які намагаються втекти від санкцій, запроваджених цивілізованим світом і суттєво обмежують сферу їх досліджень та розробок.

"Білий дім включив в останній додатковий запит до Конгресу пропозицію про скасування правила, згідно з яким фахівці з РФ, які подають заяву на отримання робочої візи в Сполучених Штатах, повинні мати чинного роботодавця", – зазначено у повідомленні.

Також наголошується, що представник Ради національної безпеки США підтвердив, що ці зусилля спрямовані на ослаблення високотехнологічних ресурсів президента РФ Володимира Путіна у найближчій перспективі та інноваційної бази Росії у довгостроковій перспективі, а також на користь економіки та національної безпеки США.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...