США хочуть задавити РФ, а Європа боїться Путіна: На Заході дебати через війну проти України, - NYT

Сполучені Штати Америки, Європейський Союз та Україна дотримуються різних точок зору щодо завершення війни Москви проти Києва. Вашингтон вважає Росію країною-ізгоєм, яку потрібно виключити зісвітової економіки, а у Європі говорять про небезпеку ізоляції і приниження глави РФ Володимира Путіна, передають Патріоти України.

Невдачі росіян на фронті призвели до того, що адміністрація Байдена отримала можливість покарати Москву і вирішити низку своїх геополітичних завдань. Однак у Європи своя позиція - Франція, Італія та Німеччина навіть не намагаються перекрити імпорт російського газу і бояться наслідків для своїх економік. Якщо будуть реальні перемовини щодо припинення війни, особливе значення матиме позиція президента Володимира Зеленського та його західних союзників.

Журналісти американського видання The New York Times пишуть, що наразі йде обговорення того, як повинна завершитися війна Росії проти України. Після трьох місяців єдності, продемонстрованої у відповідь на повномасштабне російське військове вторгнення, яка призвеладо озброєння Києва і широкомасштабних санкцій щодо Москви, виникло питання, як діяти далі.

Йдеться про те, чи варто припинити 30-річну дискусію про можливість інтеграції Росії до світового порядку. США вважають РФ країною-ізгоєм, яка повинна бути в ізоляції. А інші країни - в основному у Європі - вважають небезпечним прецедентом ізоляцію російської держави і приниження Володимира Путіна.

Вказується, що амбіції Вашингтона за час війни зросли. Якщо раніше американці прагнули до того, щоб Росія не змогла здобути легку перемогу над Україною, то після низки помилок російських військ, які не зуміли захопити Київ та Харків, в Білому домі побачили шанс покарати Москву і послабити Путіна.

Зокрема, адміністрація Байдена бачить можливість зміцнити НАТО і трансатлантичний альянс і послати попереджувальний сигнал Китаю. Також вона має намір показати, що агресія не повинна завершуватися територіальними придбаннями.

Крім того, в матеріалі додали, що "європейці навіть не намагаються" перекрити імпорт газу з Росії. Франція, Італія та Німеччина стурбовані тим, що війна затягується, внаслідок чого вони можуть зіткнутися зі збитком для своїх економік.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...