Санкції у дії: США конфіскували іранську нафту з танкера під прапором Росії

США конфіскували іранську нафту, що зберігалася на російському судні поблизу грецького острова Еввія в Егейському морі. Про це з посиланням на джерела у Греції повідомили агенції AP та Reuters, передають Патріоти України.

Після «судового втручання влади США щодо вантажу корабля» наразі триває процес «передачі» нафти за кошти уряду США, повідомив неназваний чиновник, якого цитує AP.

Судно було тимчасово затримане грецькою владою ще 15 квітня, коли стало на якір біля порту Карістос на острові Еввія. На той час він слідував під російським прапором і складався з 19 росіян – членів екіпажу.

Берегова охорона Греції заявила, що його заарештували через підозри у порушенні санкцій ЄС, запроваджених проти Росії через війну в Україні.

Поки невідомо, чи конфіскація відбулася тому, що це іранська нафта, яка підпадала під санкції США, або ж дії були викликані санкціями щодо танкера, який нещодавно змінив назву з Pegas на Lana і з 1 травня плаває під іранським прапором.

Джерело в міністерстві судноплавства Греції, яке цитує Reuters, повідомило, що міністерство юстиції США «поінформувало Грецію, що вантаж на судні – іранська нафта».

25 травня Сполучені Штати заявили, що російська влада і державні компанії допомагають іранському «Корпусу вартових ісламської революції» займатися контрабандою нафти та відмивати кошти, через що вирішено запровадити санкції.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...