"США мають інструменти": Експерт пояснив, за якої умови Штати можуть фізично знищити Путіна

Сполучені Штати Америки мають інструменти та можливості, щоб фізично усунути російського диктатора Володимира Путіна. Це станеться, якщо глава Кремля вирішить застосувати проти Україну тактичну ядерну зброю. Таку думку висловив український дипломат, колишній постійний представник України при ООН, надзвичайний і повноважний посол України в США у 2020-21 роках Володимир Єльченко в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

За його словами, американці дуже просто й наочно пояснили кремлівським дипломатам наслідки удару по Україні. "Можливо, вони взяли клаптик паперу й намалювали, що буде з РФ, якщо вони застосують тактичну ядерну зброю", - зауважив Єльченко.

"По-перше, буде фізичне знищення Путіна, на це є інструменти й можливості у тих же США. По-друге, миттєве, протягом 20-30 хвилин, знищення Чорноморського флоту РФ. Всіх військових угруповань, які перебувають біля кордонів України. І наступним кроком будуть удари по всіх військових базах й стратегічних об'єктах на території РФ, включно з Москвою і Кремлем", - пояснив Єльченко.

Дипломат підкреслив, що партнери застосують виключно конвенційну зброю. "Йдеться не про ядерну зброю, а про конвенційну. Тому, що на відміну від російських крилатих ракет "Кинджал", які на нас падають, американські крилаті ракети "Томагавк" та інша зброя більш точні. Вони влучають у ціль з точністю до 15-20 см. Все це було викладено російській стороні. Після цього, всі розмови про ядерну зброю, з боку керівництва РФ, припинилися, - зауважив Єльченко.

Готуються прибрати? Шойгу може потрапити під "удар" через "перезавантаження" влади в Кремлі, - FT

понеділок, 29 квітень 2024, 8:30

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу опинився під загрозою серйозного удару після арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, якого підозрюють в корупції. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Видання пише, що Шойгу досі вижи...

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали: