"США ніколи не дадуть нам програти": Жданов розповів, на яку підтримку може розраховувати Україна

У разі наступу Росії на Україну наша країна отримає підтримку з боку Сполучених Штатів Америки. Білий дім зацікавлений у тому, щоб Україна у цьому протистоянні з Росією не програла, інформують Патріоти України.

Як заявив в ексклюзивному бліцінтерв'ю "Обозреватель" військовий експерт Олег Жданов, у разі повномасштабного наступу Росії Україна отримає багатосторонню допомогу від США. Йдеться не лише про політичну підтримку, а й про військову та економічну допомогу.

Експерт зазначив, що "зброєю" проти Кремля у цій ситуації виступлять і санкції, які Вашингтон має намір запровадити проти Москви, у разі атаки на Україну.

"Штати діяли дзеркально до РФ – вони виставили Росії ультиматум: якщо ви починаєте агресію, ми запроваджуємо санкції та надаємо Україні всебічну допомогу у військовому плані", – сказав Жданов.

За словами військового експерта, Україна входить у сферу інтересів англосаксонських країн, тому підтримка Києву гарантована.

Говорячи про сфери інтересів, Жданов акцентував на тому, що верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель днями заявив, що без України та без ЄС жодних домовленостей щодо російсько-українських відносин не може бути досягнуто.

"Фактично ця заява поховала велику угоду між США та Росією", – зазначив він. Щодо НАТО Жданов сказав, що Альянс вестиме переговори з Росією, але припустив, що в цьому діалозі з'являться нові особи, не тільки президент РФ Володимир Путін.

Військовий експерт наголосив, що найближчим часом очікувати нападу з боку Росії не варто. На його думку, Москва вплутавшись у ситуацію в Казахстані, спрямувала чимало своїх ресурсів у цей бік, через що "армія президента РФ Володимира Путіна критично ослабла".

"На повномасштабний наступ на Україну в агресора зараз немає необхідних сил. І щоб їх тепер зібрати, потрібно не менш як рік", – додав Жданов.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...