США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

США 10 травня оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму до $400 млн. Текст меморандуму американського президента Джо Байдена для держсекретаря Ентоні Блінкена опублікували на сайті Білого дому, передають Патріоти України.

У документі зазначають, що Байден делегував Блінкену повноваження на скорочення "оборонних товарів і послуг міністерства оборони, а також військової освіти й підготовки з метою надання допомоги Україні" на суму до $400 млн.

Водночас на сайті Білого дому не вказано, яке озброєння передадуть Україні. За даними ЗМІ, до другого пакету військової допомоги від США після того, як Конгрес виділив на це кошти наприкінці квітня, увійде озброєння, яке вже є на американських складах, зокрема: ракети до ЗРК Patriot, зенітні ракети Stringer, бойові машини Bradley, протитанкові комплекси Javelin.

"Розмови точились давно": 2025 рік може стати роком виборів в Україні, - політтехнолог

субота, 28 вересень 2024, 17:49

"2025 рік може стати роком виборів в Україні. Зеленський розглядає таку можливість, "щоб зміцнити свою владу". Про це пише Economis. Воно ж наводить дані американського НДІ, згідно з якими довіра українців до Зеленського знизилася з 80% у травні 2023 р...

"Чому його давно не бачили, а Сирський ховається на Харківщині?": Безугла висунула звинувачення начальнику Генштабу ЗСУ

субота, 28 вересень 2024, 17:04

Народна депутатка Мар'яна Безугла звинуватила у хабарництві начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та направила запит до Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. «Цікаво, чому Сирський продовжує ховатися у Харківській області, зо...