США оголосили про виділення понад $1 млрд на допомогу Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про новий пакет допомоги США Україні на понад мільярд доларів. Про це він заявив на брифінгу із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, за його словами, вона міститиме "важливу допомогу з розмінування". Держсекретар США зазначив, що йдеться про понад 665 млн доларів на військову та цивільну безпекову допомогу, а також мільйони доларів на підтримку Протиповітряної оборони України та інших сфер.

"Сьогодні ми анонсуємо новий пакет допомоги, бюджетом більш як 1 мільярд доларів. Він включає 665 мільйон доларів для цивільної безпеки. Загалом, ми передали її на понад 43 мільярди доларів, з початку російської агресії. З минулого року, з моменту як я тут був рік тому, українські сили забрали понад 50 відсотків окупованих територій. Ця нова допомога, додаткові кошти які суттєво підсилять протиповітряну оборону зокрема", - сказав Блінкен.

Також США виділять ще 300 млн на додаткові потреби.

Джерело: UA:Суспільне

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...